© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2020 21:10:30

ŠKANDAL V NEMČIJI! 20 Japoncev VRGLI S STADIONA, ker jih je bilo strah, da prenašajo KORONA...

Profimedia

Ne moremo verjeti, da lahko ljudi zajame tudi tako blazna panika. Korona virus, ki ga mediji izpostavljajo kot črno kugo 21. stoletja, je naredil ogromno škode v medčloveških odnosih.

V Leipzigu je v nedeljo popoldan igral RB Leipzig, katerega član je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl (ni igral zaradi poškodbe gležnja), proti Bayerju in na igrišču je bilo precej mirno, tekma pa se je končala s 'prijateljskih' 1:1. Pred tekmo so navijači Leipziga razvili transparent 'Love, Peace and Raseball', s čimer so hoteli poudariti, da so proti vsakršnem rasizmu, neenakosti, homofobiji, šovinizmu...

Toda kot, da bi se hotela usoda z njimi poigrati se je zgodilo nekaj res neverjetnega. Domača varnostna služba je v 15. minuti srečanja prišla na del tribune, na katerem je sedelo okoli 20 navijačev Japoncev. Varnostniki so se odločili, da jih pospremijo s stadiona, ker... Ker bi bili Japonci lahko okuženi s korona virusom. Neverjetno. samo zato, ker so Japonci oziroma Aziati, so jih takoj okarakterizirali kot potencialne nosilce okužbe. "Rekli so mi, da bi bil lahko okužen s korona virusom, ker sem Japonec," je po incidentu povedal eden od nesrečnih nogometnih navijačev, ki so jih vrgli s stadiona. 

V ponedeljek se je oglasila tudi služba za odnose z javnostjo RB Leipziga in potrdila, da se je incident res zgodil, ter se opravičila nesrečnim Japoncem ter jih povabila na naslednjo tekmo.