© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.03.2020 20:09:34

Nekdanjemu članu LIVERPOOLA trimesečni suspenz zaradi kršenja stavniških pravilnikov in 150.000 funtov denarne kazni

Pred kratkim je prekinil pogodbo s turškim prvoligašem Trabzonsporjem.

Nekdanji član Liverpoola Daniel Sturridge zaradi kršenja stavniških pravilnikov tri mesece ne bo smel igrati nogometa. Kot poročajo agencije, je angleška zveza (FA) igralca suspendirala do 17. junija in mu naložila tudi denarno kazen v višini 150.000 britanskih funtov.

Nekdanji angleški reprezentant, za izbrano vrsto je odigral 26 tekem, je pred kratkim prekinil pogodbo s turškim prvoligašem Trabzonsporjem. Za 30-letnega športnika pa je letošnja sezona s tem že končana.

Primer je preiskovala neodvisna komisija in že poleti ugotovila, da je Sturridge svojemu bratu posredoval notranje informacije o januarskem prestopu iz Liverpoola k Sevilli, da je ta lahko stavil na prestop. Bizarnost primera pa je, da do prestopa na koncu ni prišlo.

Že lani poleti je bil Sturridge zaradi tega kaznovan s 14-dnevnim suspenzom in plačal 75.000 funtov kazni. Komisija pa je nogometaša oprostila v devetih drugih primerih, ki jih je preiskovala. Zveza se je na odločitev pritožila in komisija je pritožbi delno ugodila ter nogometaša spoznala za krivega še v dveh primerih. Kazen, ki velja za ves svet, je potrdila tudi Mednarodna nogometna zveza.