© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.03.2020 15:44:14

Vzhodni sosedi z novim velikim dogodkom: po Euru in prvenstvu do 21 let še finale lige Europa!

Profimedia

Izvršni odbor evropske nogometne zveze (Uefa) je na seji v Amsterdamu določil, da bo finale evropske lige leta 2022 v Areni Puskas v Budimpešti. Že lani so odločili, da bo finale lige prvakov 2022 v Münchnu.

Letos bo finale lige prvakov v Istanbulu, finale evropske lige pa v Gdansku. Prihodnje leto bo odločilno tekmo lige prvakov gostil Sankt Peterburg, evropske lige pa Sevilla.

Gostitelj prvega finala novoustanovljene konferenčne lige, ki jo bodo uvedli v sezoni 2021/22 kot tretje evropsko klubsko tekmovanje, še ni določen.

Sicer pa bo Uefa v torek v Amsterdamu izvedla tudi kongres in žreb skupin za ligo narodov. Kot trdijo pri krovni evropski nogometni organizaciji, bosta kljub nevarnosti, ki jo predstavlja novi koronavirus, kongres (9.00) in žreb lige narodov (18.00) potekala po prvotnem načrtu.

Na žrebu bo Slovenija, ki bo igrala v ligi C, v tretjem bobnu skupaj z Estonijo, Litvo in Luksemburgom. V tej ligi bodo igrali še Grčija, Albanija, Črna gora, Gruzija (boben 1), Severna Makedonija, Kosovo, Belorusija, Ciper (boben 2), Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan in Moldavija (boben 4).