© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2020 18:29:29

Olimpija IZSTRELILA NAJSTNIKA: Debitiral pri OSEMNAJSTIH, Hadžić postregel z BESEDAMI, da ...

Jurij Kodrun

V dresu Olimpije je debitiral najstnik.

Pogled na začetno enajsterico Olimpije za tekmo z Rudarjem, ki se je v Velenju končala z nepričakovanim remijem 1:1, je bil nekoliko presenetljiv. Predvsem zaradi izbire na levi strani obrambe, kjer ni zaigral standardni član udarne zasedbe zmajev Mario Jurčević, temveč je svoj prvoligaški debi dočakal mladi Michael Pavlović.

"Mario ima natrgano sprednjo stegensko mišico. Prva ocena je, da bo počival vsaj teden dni. Mislim, da nanj ne bom mogel računati najmanj 10 dni," je dejal Safet Hadžić, ki je bil zadovoljen s predstavo šele 18-letnega nogometaša, ki je v Ljubljano pred tremi leti prišel iz novomeške Krke: "Razmišljal sem tudi o tem, da bi na levo stran obrambe postavil Daniela Kamyja. Toda slednjega v tej vlogi še ne poznam dovolj dobro, zato sem izbral Pavlovića, ki je med pripravami treniral z nami in odigral tudi nekaj tekem. Odločitev zaradi tega ni bila težka. Kar zadeva njegovo predstavo, bi rekel, da je odigral dobro. Vsekakor se vidi, da je še mlad. Da je zaradi tega nekoliko naiven. Ampak odigral je srčno, borbeno. Če bo nadaljeval v takšnem slogu, se bo razvil v dobrega nogometaša."

Kot rečeno, Pavlović je odigral prvo uradno tekmo za člane Olimpije. V tej sezoni je zbral tudi 14 nastopov v mladinski ligi. Hkrati se lahko pohvali s statusom reprezentanta, za izbrano vrsto do 18 let je odigral štiri tekme, za selekcijo U-19 dve tekmi.

pavlovic
Jurij Kodrun