© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
02.03.2020 20:18:38

Je ZLATKO ZAHOVIĆ slutil, kaj bi se lahko zgodilo?

Grega Wernig

Športni direktor Maribora je v pričakovanju 23. prvenstvenega kroga spregovoril o ekipah iz spodnjega dela lestvice.

Zadnji prvenstveni krog je vsekakor zaznamovalo dejstvo, da se je vseh pet tekem razpletlo z neodločenim izidom, kar je vsekakor presenečenje. Veliko presenečenje. Še zlasti ob dejstvu, da so ekipe iz prvega dela lestvice merile moči z zasedbami iz spodnjega doma. Olimpija je gostovala pri Rudarju, Maribor se je v Ljudskem vrtu udaril s Taborom, Mura je potovala v gorenjsko prestolnico, Aluminij je bil gost Brava, Celjani so morali v domžalski Športni park.

Favoriti svoje vloge torej niso upravičili, ob tem pa se je marsikdo spomnil na besede Zlatka Zahovića v sobotni izdaji Ekipe SN. Športni direktor vijoličastih je varovancem Darka Milaniča za zmago obljubil dvojne premije, a tudi to ni pomagalo, da bi ves izkupiček ostal v Ljudskem vrtu, hkrati je 'postavil spomenik' moštvom, ki so od vrha precej oddaljene. Dal jim je pomen.

"Ne bom in nočem jih označevati za majhne. Rekel bom, da so to v tem trenutku ekipe iz spodnjega dela lestvice, in za vse velja, da so se izjemno organizirale ter odlično pripravile na drugi del prvenstva. So nadvse tekmovalne, preizkušnje z njimi so in bodo zelo zahtevne. Proti takšnim nasprotnikom je vsakršna previdnost premalo, tega se je treba zavedati. Lahko bi dejal, da so postali nekakšen Maribor v malem. Grenijo življenja velikim. Tako kot mi v Evropi," se je najboljši strelec izbrane vrste priklonil spodnjemu domu razpredelnice. Je slutil, kaj bi se utegnilo zgoditi ob koncu tedna? So bile to preroške besede?