© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2017 16:30:44

Real se je izenačil z Barcelono

V 17. krogu španskega prvenstva vodilni Real v Granadi ni imel dostojnega tekmeca.

Madridčani so slavili kar s 5:0, potem ko je dva zadetka dosegel Isco, po enkrat pa so v polno merili Benzema, Cristiano Ronaldo in Casemiro. Dvoboj je bil odločen že po pol ure igre, ko je bilo že 4:0 za kraljevi klub.

Popoldne na prepolnem stadionu Santiago Bernabeu se je začelo, da je Cristiano Ronaldo predstavil nagrado (zlata žoga), ki jo je dobil za najboljšega nogometaša leta.

Še bolj pomembno za domače navijače pa je bilo, da so njihovi ljubljenci izenačili rekord, ki ga je imela do zdaj v svoji lasti Barcelona. In sicer se lahko trener Zinedine Zidane pohvali, da je njegova ekipa ostala neporažena že na devetintrideseti tekmi zapored.

Enak podvig je katalonskemu ponosu uspel v prešnji sezoni pod vodstvom trenerja Luisa Enriqueja. Real je nazadnje igrišče zapustil kot poraženec 6. aprila lani, ko ga je na svojem igrišču v ligi prvakov z 2:0 premagal nemški Wolfsburg.

Priložnost za izboljšanje niza bodo imeli Madridčani že v četrtek, ko bodo igrali povratno tekmo osmine finala pokalnega tekmovanja s Sevillo.