© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2017 13:17:23

Chapecoense: Na prvem zboru tudi Neto, ki je preživel letalsko nesrečo

chapecoense.com

Petek je bil nekaj posebnega za nogometni svet, s pripravami na novo sezono so namreč začeli pri nesrečnem Chapecoenseju.

Devetindvajsetega novembra lani je svet pretresla novica, da je v nesreči letala, ki je bilo na poti na finale južnoameriškega pokala proti Medellinu, med 71 ljudmi na krovu umrlo sedem članov posadke, 21 novinarjev in 19 nogometašev kluba Chapecoense. Preživeli so trije nogometaši, brazilski novinar in dva člana posadke.

Med preživelimi nogometaši je bil tudi branilec Neto, ki je bil po nesreči deset dni v komi. Zdravniki pa so pozneje povedali, da nima nobene takšne poškodbe, ki bi mu preprečevala nadaljnje ukvarjanje z nogometom.

In prav Neto je bil tisti, ki je na začetku priprav pritegnil največ pozornosti. Fant je na zbor prišel s pomočjo bergel, po nesreči je vidno shujšal, izgubil je približno sedem kilogramov, v klubu pa se je srečal tudi z novimi soigralci. "V primerjavi z življenjem, ki sem ga bil vajen živeti prej, se je zdaj vse spremenilo. Toda treba je verjeti, da je smisel v vsakem božjem dejanju. Zdaj se moram pozdraviti. Imam nekaj resnih poškodb. Prej sem bil idol, zdaj sem čudež," je dejal Neto, ki se je nato spomnil na devetnajst prijateljev, ki jih je vzela nesreča: "Prej ali slej bi moral priti sem in se s tem soočiti. Težko je, med fanti je bilo nekaj takih, ki so me poznali od sedemnajstega leta starosti, ljudje, ki so mi pomagali. Toda pride čas, ko se je treba soočiti z realnostjo. Treba je pozdraviti poškodbe, izgubil sem veliko kilogramov in mišične mase, treba je urediti misli in prihod sem mi je dal novih moči."

Njegov prihod v klub je bil zelo čustven. "Veliko ljudi me je objelo, veseli so bili, da sem živ. Hvaležen sem jim. Nektarih sploh ne poznam, a oni poznajo mene. Klubu želim pomagati in na tak način sem želel pomagati tistim, ki so prišli. Kar ne morejo verjeti, da sem preživel, ampak takšno je življenje, nenehen boj."