© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2017 09:45:36

Kitajci nimajo meje: 200 milijonov evrov za napadalca

vszi

V javnost je prišla še ena nemoralna ponudba, ki so jo Kitajci poslali na naslov enega od evropskih nogometnih velikanov.

Tokratni naslovnik je bil münchenski Bayern, tarča nakupa pa Robert Lewandowski. Tako vsaj zatrjuje nogometašev zastopnik Cezary Kucharski, ki je razkril, da bi njegov varovanec, če bi sprejel ponudbo, postal najbolje plačani nogometaš na svetu.

"Z mano je v stik stopil agent, ki na Kitajsko privablja zvezdnike. Sicer mi niso povedali, za kateri klub gre, toda če bi se Robert odločil sprejeti ponujeno, bi dobil letno plačo, ki bi bila višja od 40 milijonov evrov, kar je več kot prejema Carlos Tevez," je sporočil Kucharski, ki je na vprašanje, zakaj Lewandowski ponudbe ni sprejel, odgovoril z naslednjimi besedami: "To je povsem jasno. Robert ni samo mlajši od Teveza, temveč je tudi boljši nogometaš."

Robert Lewandowski re
Robert Lewandowski
Reuters
Ob tem je treba povedati še to, da je bil omenjeni (neimenovani) klub Bavarcem pripravljen za 28-letnega Poljaka odšteti kar 200 milijonov evrov odškodnine. Ni treba posebej poudarjati, da bi bil to daleč najdražji prestop v zgodovini igre. Če je vse skupaj res, potem si lahko mislimo, da to ni bila zadnja kitajska ponudba za Lewandowskega. V preteklosti se je že večkrat zgodilo, da so se Kitajci po košarici, ki so jo dobili, vrnili s še bogatejšo ponudbo.

Tako je bilo tudi v primeru Axela Witsela, ko je Belgijec odločno zavrnil 12 milijonov letne plače, nato pa so odgovorni pri Tianjin Quanjianu to dvignili na 20 milijonov in igralca prepričali v podpis pogodbe. Bi lahko nekaj podobnega videli tudi pri poljskem reprezentantu?