© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2017 16:13:32

Rooney med nesmrtne, United kot v Fergusonovih časih (video)

vszi

V tretjem krogu angleškega pokala je Manchester United na Old Traffordu gostil tretjeuvrščenega drugoligaša Reading, ki ga vodi nekdanji član Uniteda Jaap Stam, in brez večjih težav slavil s 4:0.

Zmaga je bila lepo darilo navijačem, ki si bodo srečanje zapomnili po vsaj dveh zelo pomembnih mejnikih. Prvega je postavil Wayne Rooney, kapetan Uniteda je že v sedmi minuti načel tekmečevo mrežo (pozneje sta bila strelsko uspešna še Anthony Martial in Marcus Rashford, ki je zadel dvakrat), s tem pa se je podpisal že pod svoj 249. zadetek v dresu manchestrskega kluba.

To pomeni, da se je na vrhu klubske lestvice strelcev izenačil z legendarnim Bobbyjem Charltonom. Enaintridesetletni Rooney je za ta dosežek potreboval 543 tekem, Charlton 758. Rooney je na Old Trafford prišel avgusta 2004 iz Evertona, ki je takrat zanj iztržil 37 milijonov evrov. Od julija 2014 je kapetan uniteda, a pod vodstvom Joseja Mourinha dobiva manjšo minutažo.

Drugi mejnik pa predstavlja dejstvo, da je bila to osma zaporedna Unitedova zmaga v vseh tekmovanjih. Tako uspešnega niza v rdečem delu Manchestra ne pomnijo vse od leta 2009, ko je ekipo vodil legendarni Alex Ferguson. In Škot si je srečanje ogledal v živo, na tribuni je bil tudi prej omenjeni Charlton. Zanimivo je, da je oktobra 2015 Rooney Charltona prehitel po številu golov v dresu angleške reprezentance. Do danes je zadel 53-krat.

Toda vse le ni bilo tako lepo, Mourinho je doživel hladno prho, saj je že po osemnajstih minutah ostal brez Marcusa Roja. Argentinski branilec je moral takrat zaradi poškodbe zapustiti igrišče.

Zanimivo je, da je oktobra 2015 Rooney Charltona prehitel po številu golov v dresu angleške reprezentance. Do danes je zadel 53-krat.