© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
23.11.2015 19:58:36

Perez še naprej zaupa Benitezu, govoril tudi o Ronaldu

Florentino Perez in Cristiano Ronaldo
Florentino Perez in Cristiano Ronaldo
Profimedia

Na izredni novinarski konferenci je predsednik Reala potrdil, da še naprej zaupa trenerju Rafi Benitezu, spregovoril pa je tudi o prvemu zvezdniku Cristianu Ronaldu.

Rafael Benitez tudi po hudem porazu z 0:4 proti večnim rivalom iz Barcelone ostaja trener španskega nogometnega velikana iz Madrida Reala. Predsednik kraljevega kluba iz prestolnice Florentino Perez je danes 55-letnemu španskemu strategu izrekel polno podporo ter je zavrnil zahteve navijačev in igralcev za zamenjavo trenerja.

Španski mediji so po ponižujočem porazu na domačem stadionu proti večnim rivalom iz Barcelone napovedovali prelomno sejo upravnega odbora madridskega Reala, po kateri pa se ni zgodilo prav nič pretresljivega. Benitez kot trener galaktikov še vedno uživa polno podporo predsednika kluba Pereza, čeprav so navijači belega baleta po madridski sramoti zahtevali tako Benitezovo kot tudi Perezovo glavo.

"Rafa še naprej uživa našo polno podporo in zaupanje. Rafa je šele začel svoje delo, zato mu pustite delati, da bo lahko dosegel zastavljene cilje," je po koncu sestanka vodstva kraljevega kluba iz Madrida dejal Perez. Benitez je z Realom triletno pogodbo podpisal 3. junija. Pred prihodom v Madrid je vodil Napolija, v karieri pa je bil tudi trener Valencie, Liverpoola, s katerim je osvojil naslov evropskega prvaka, Interja in začasno Chelseaja. Na madridski klopi pa je zamenjal italijanskega trenerja Carla Ancelottija.

Da se Benitez ni izkazal in da bi ga kazalo čim prej zamenjati, naj bi zahteval tudi prvi zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo. A temu naj ne bi bilo tako, vsaj tako pravi predsednik kluba. "Cristiano mi ni nikoli nič rekel o nikomur. Nikoli mi ni dejal, da z Benitezom ne bomo ničesar osvojili," je spregovoril tudi o tej vroči temi in domnevnem sporu s Portugalcem.