© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
23.11.2015 15:15:56

V petek množičen protest v Zagrebu

Reuters

Navijači zagrebškega Dinama so za petek napovedali množičen protest.

Navijači zagrebškega Dinama, znani pod imenom Bad Blue Boys, so za petek napovedali množičen protest v hrvaški prestolnici.

"Pozivamo vse navijače Dinama, da se nam pridružijo pri do zdaj največji ofenzivi v boju za rešitev Dinama, ki se bo začela s protestom pred Ministrstvom znanosti, izobraževanja in športa v petek ob 18. uri," so na svojih spletnih straneh zapisali BBB.

Razloga za nov zagon navijaške skupine, ki že dlje časa bojkotira tekme hrvaških prvakov, najbrž ni treba posebej izpostavljati.

Hrvaške oblasti so prejšnji teden že drugič v nekaj mesecih vzele prostost Zdravku Mamiću, s strani navijačev osovraženemu šefu Dinama. Za zapahi se je znašel tudi njegov sin Mario, tako kot izvršni direktor Hrvaške nogometne zveze Damir Vrbanović ter podjetnika Igor Krota in Sandro Stipančić.

Omenjene osebe oblasti sumijo, da so preko podjetij v Švici, Veliki Britaniji in Hongkongu Dinamo oškodovali za več milijonov evrov.

UPALI SO ŽE JULIJA
Spomnimo: Zdravko Mamić je bil prvič aretiran letos julija. Takrat so se Bad Blue Boysi vrnili na Maksimir, na derbiju proti Hajduku se je skupno zbralo 24.000 navijačev. Kmalu zatem je bil Mamić izpuščen in je uspel ujeti srečanje kvalifikacij Lige prvakov proti Foli Esch. Del navijačev je, ko so izvedeli, da se je Mamić vrnil, zavrnil vstop na stadion.