© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
23.11.2015 11:53:21

Kaj takšnega pa še ne! Ekonom z lopato nad igralca nasprotne ekipe

V kosovski superligi je prišlo do sila nenavadnega incidenta. Na tekmi med Ferronikelijem in Gjilanijem jo je skupil nogometaš gostov, nad katerega se je ekonom domače ekipe spravil kar z lopato!

Kaj takšnega bi verjetno pričakovali na tekmi kakšne vaške lige, toda verjeli ali ne, zgodilo se je na derbiju 16. kroga elitne kosovske lige.

Gjilan se je v soboto odpravil na gostovanje k Ferronikeliju, ki zaseda vrh lestvice. Domači so že v šesti minuti povedli, štiri minute pozneje pa so gostje postavili končni izid 1:1. Dogajanje na igrišču je bilo ves čas na robu incidenta, v 80. minuti pa je (vendarle) prišlo do prerivanja na igrišču, posledica tega pa so bili trije rdeči kartoni.

Sodnik je nekako uspel pomiriti strasti in poskrbel, da se je obračun lahko odigral do konca, najbolj pa si bo to gostovanje zapomnil Betim Haxhimusa, ki je bil eden od treh igralcev, ki so bili "nagrajeni" z rdečim kartonom. Slednji se je ob odhodu z zelenice sporekel tudi z domačo klopjo, takrat pa ga je z lopato napadel ekonom Ferronikelija.

Pred udarci z lopato se je nesrečni nogometaš skušal zaščititi z rokami, pri tem pa utrpel zlom leve roke, zaradi česar ga danes čaka tudi operacija. "V času napada smo spremljali dogajanje na zelenici in nismo vedeli, kaj se dogaja na poti v slačilnico," je po tekmi komentiral direktor domače ekipe Arton Berisha in nadaljeval: "Seveda mi je žal za to, kar se je zgodilo. Obsojam to dejanje in sploh mi ni jasno, kako je do tega prišlo."