© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2015 15:09:37

Razkritje: V Hannovru so bile za masaker pripravljene štiri bombe

Na dan prihaja vse več podrobnosti v zvezi s terorističnimi napadi, ki so jih skrajneži načrtovali na prijateljski tekmi Nemčije in Nizozemske.

Ni še novih uradnih podatkov, za zdaj na tej ravni vse skupaj ostala pri pojasnilu nemškega notranjega ministrstva, da so tekmo odpovedali zaradi izjemno resne grožnje. Se je pa do ekskluzivnih informacij iz zaupnega vira znotraj nemške protiteroristične službe dokopal pronicljivi angleški The Telegraph

Po njegovih bojda zelo zanesljivih informacijah so bile za eksplozijo neposredno na stadionu pripravljene tri bombe, ki naj bi povzročile pravi masaker. Dodatno pa so teroristi pripravljali četrto eksplozivno telo na bližnji avtobusni postaji, ki bi se povsem napolnila v primeru eksplozij na stadionu in vsesplošne panike. 

Če bodo nemške oblasti te informacije potrdile, se bo dejansko izkazalo, da so pretekli teden v Hannovru preprečile pokol grozljivih razsežnosti, o katerem si ne upamo niti razmišljati. Ob tem pa bo postalo tudi jasno, kako resna je po napadih v Parizu grožnja drugim mestom in drugim okoljem.