© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2015 18:35:55

Mourinho se je odzval na Realov polom na el clasicu

Reuters

Čeprav je šlo za tiskovno konferenco pred tekmo lige prvakov proti Maccabiju, je Jose Mourinho v Tel Avivu spregovoril o zmagi Barcelone nad Realom s kar 4:0.

Mourinho je seveda do poletja leta 2013 vodil kraljevi klub, ob tem odigral kar nekaj največjih klubskih derbijev in bil včasih uspešen, drugič spet ne. Kot je znano, se z Realom ni razšel na najlepši način, a če je kdo mislil, da se bo zaradi tega naslajal, se je zmotil. Portugalski strateg je tokrat ubral povsem drugačen pristop. 

"Ne pride mi na misel, da bi se naslajal nad neuspehom neke ekipe, ali da bi komurkoli tak poraz privoščil. O Realu lahko povem marsikaj, a bom to storil, ko bo zmagoval," je dejal Mourinho in dodal: "Znam se veseliti ob uspehih svoje ekipe, to pa so tudi edina čustva, ki se mi v mojem poklicu zdijo poštena." 

Zlobni jeziki ob tem pravijo, da Jose nikakor ni dosleden in da je v preteklosti že večkrat naslajal nad neuspehi raznih ekip svojih takih ali drugačnih sovražnikov. Po njihovem mnenju se je naslajanju tokrat izognil le zato, ker gre njegovemu Chelseaju še precej slabše kot Realu pod vodstvom Rafaela Beniteza.