© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2015 19:18:55

Čudovita Oblakova obramba za status najboljšega v ligi (video)

Morda veste, kdo je po novem najboljši vratar španske lige? Po uradnem točkovanju madridske Marce, ki podeljuje prestižno priznanje, je to slovenski čuvaj mreže Jan Oblak.

Dolgo časa je vodil izjemni kostariški vratar Reala Keylor Navas, slovenski vratar mu je sledil, vendar je pretekli konec tedna prišlo do preobrata. V točkovanju za nadvse prestižno lovoriko z imenom Zamora, po novem vodi Oblak, ki je Kostaričana v dvanajstem krogu premagal z 0:4. 

Navas je seveda prejel štiri zadetke na el clasicu, medtem ko je Oblak ohranil nedotaknjeno mrežo na gostovanju pri Betisu, kjer je njegov Atletico slavil z 1:0. S tem je Škofjeločan na dvanajstih odigranih tekmah prejel le šest zadetkov in s povprečjem 0,5 prevzel vodstvo. Zanimivo, če bi prejel en sam gol, bi se mu vodstvo izmuznilo. 

Kar pomeni, da je imelo njegovo izjemno posredovanje v 59. minuti nedeljske tekme dvojno vrednost. Z njim je namreč ohranil rdeče-belo zmago in vknjižil izkupiček, s katerim je prehitel Navasa. Resnično čudovito obrambo, ob kateri nogometaš Betisa Cejudo ni mogel verjeti svojim očem, si lahko ogledate v povezavi.