© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2015 09:08:30

Pohitite, kje je zdravnik? Prejel je rdeči karton

vszi

V norveški četrti ligi se je nekaj dni nazaj zgodil neverjeten incident, ki pa ga sploh ne moremo označiti kot takega. Bolj sreča v nesreči, ali kakor pač želite. Ko boste prebrali zgodbo, ne boste ostali ravnodušni.

Na nižjeligaških tekmah pogosto prihaja do bolj zanimivih situacij, kot na igriščih, ki so pokrite s kamero. Tokratna zgodba prihaja iz Norveške, kjer sta v četrtem rangu tekmovanja pomerili domača ekipa Årvoll IL in Korsvolla

Verjetno prvič slišite, toda dogodek iz tekme je že zaokrožil po spletu in postal pravi hit. Tokrat ne moremo ponuditi videa, lahko pa razložimo, kako je vse skupaj potekalo. 

Med tekmo je Espen Schjerven (Korsvoll) z brutalnim drsečim startom podrl svojega tekmeca Torgeira Hoasa in ga pri tem tako ranil, da je v popolni agoniji obležal na tleh. Schjerven je takoj prejel rdeč karton, a igrišča ni zapustil. Na začudenje vseh se je lotil svojega kričečega kolega na zelenici.

Kot poklicni zdravnik, seveda. Takoj mu je preskočil na pomoč in se požvižgal na rdeči karton, saj v tistem trenutku na tribunah in ob igrišču ni bilo nobenega zdravnika, ki bi nesrečnemu Hoasu lahko pomagal. 

Schjerven je svoje delo opravil tako kot se spodobi, nesrečnika pa so odpeljali v najbližjo bolnišnico, kjer so ga oskrbeli in mu na desno golenico dali mavčno oblogo

Na zelo redko sledečem twitter profilu domačega kluba (Årvolla) se je nato pojavila slika Hoasa v bolnišnici, kjer je iz postelje 'poziral' z izidom na prstih obeh rok (2:1). Ko so ga vprašali o dogodku je v smehu odvrnil samo: "Saj je vendar šel na žogo. Zelo sem zadovoljen s končnim izidom"

Končnim izidom oskrbe ali rezultata? Verjetno z obojim. Če kaj definira rek 'sreča v nesreči' bolj, kot ta zgodba ...

hoas (arvoll)
vszi