© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
16.07.2015 11:01:48

Starši nasprotnika grozili 12-letnim otrokom

Prek poletja po svetu potekajo taki in drugačni nogometni turnirji za otroke.

Namen teh je seveda, da otroci ob igri uživajo in spoznajo vrstnike iz drugih držav, predvsem pa da se v poletnih počitnicah zabavajo.

Prav nič zabavno pa ni bilo za dvanajstletne dečke in deklice ekipe Bollnäs P12, ki se je udeležila turnirja Gothia Cup, ki ta teden poteka na Švedskem, natančneje v Göteborgu.

Na eni od tekem v predtekmovanju so se mladi Švedi srečali z angleško ekipe De La Salle College iz Liverpoola, srečanje pa so zaznamovali hudi izpadi staršev angleškega moštva.


Tekma se je končala neodločeno, tudi v podaljšku je izid ostal poravnan (3:3), o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Takrat se je Angležem praktično "zmešalo".

"Kričali so vulgarne besede, ki so bile usmerjene proti našim igralcem, na sploh so se obnašali zelo agresivno. To je bilo grozno. Nekateri starši so jih mirili, a niso bili uspešni. Najhuje je postalo, ko je eden od angleških otrok zapravil kazenski strel in so se starši s kletvicami spravili na naše igralce, ki so se bali stopiti na igrišče. Bili smo v šoku," je dogajanje opisal vodja ekipe Bollnäsa Andreas Hansemon.

Že v drugem polčasu so zaradi vedno bolj vroče krvi staršev na pomoč poklicali še enega sodnika, na koncu je bil tam tudi nadzornik Fife.

Bollnäs je izgubil po kazenskih strelih, moštvo je zaradi obnašanja staršev vložilo pritožbo, a s tem ni doseglo nič, Angležem so izrekli le opozorilo.

"To je nezaslišano. Še posebej, ker je tu v ospredju fair play. Kakšno sporočilo pošlje tak dogodek? Da je v redu, če tekmo dobiš na tak način. Po vrhu pa gre za 12-letne otroke," se je razburil trener 
Bollnäsa Magnus Jonsson.