© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2015 09:56:51

Še tretji iz Rudarja v Olimpijo?

SPS/NKOlimpija.si

Kot vse kaže, je Olimpija v svoje vrste pripeljala še tretjega dosedanjega nogometaša velenjskega Rudarja.

V torek je novo vodstvo Olimpije organiziralo tako imenovani prvi piknik zmajev, Milan Mandarić, Ranko Stojić in ostali so se želeli s tem še nekoliko bolj približati navijačem, ki sicer že tako ali tako ne skrivajo zadovoljstva po menjavi oblasti. Na ploščadi pred športnim centrom v Stožicah se je zbralo kar nekaj ljudi, tam so bili tudi trener članske ekipe Marijan Pušnik in njegovi varovanci. Med temi pa tudi nogometaš, ki je očitno postal nova okrepitev Olimpije.

O tem, da naj bi se Semin Omerović preselil v Ljubljano, smo v našem časniku že pisali. Za zdaj uradne potrditve njegovega prestopa iz Rudarja še ni bilo, toda mladenič si je že nadel športno opremo ljubljanskega kluba. In v torek na pikniku tudi podelil nekaj avtogramov …

Omerović je sicer šele 17-letni napadalec, ki je v preteklo sezoni že debitiral v 1. SNL. V 33. krogu je na gostovanju pri Krki v igro vstopil ob koncu obračuna, na zelenici je preživel šest minut in prejel rumeni karton. V sezoni 2014/15 je največ časa preživel v mladinski zasedbi Rudarja, za katero je zabil 12 golov. Omerović je sicer tudi član reprezentance do 19 let, januarja letos je s slednjo sodeloval na turnirju v Rusiji in tam na petih tekmah zabil tri gole.

Dodajmo, da sta pred tem iz Rudarja v Olimpijo že odšla dva nogometaša, Velenje sta za Ljubljano zamenjala tudi Denis Klinar in Aljaž Krefl.