© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
16.07.2015 09:32:30

Vanoli: Nočemo biti turisti

V Kopru odštevajo zadnje ure do spopada s Hajdukom.

"Poznamo moč Hajduka. Je velik klub, ekipa je dobra, Splitčani so v primerjavi s preteklo sezono spremenili miselnost v igri, kar je zasluga novega trenerja Damirja Burića," o tekmecu iz dalmatinske prestolnice pravi Rodolfo Vanoli, o svojem moštvu dodaja: "Mi v kvalifikacijah za ligo Europa nismo zato, da bi bili turisti, moji fantje želijo odrasti v vseh segmentih igre. Želimo naprej. Podobi, ki smo jo pokazali v finalu pokalnega tekmovanja in na tekmi za superpokal mi razkrivata napredek. Vedno govorim igralcem, da je treba biti osredotočen nase, ker smo močni. Do vsakega nasprotnika imamo veliko spoštovanje, a se ne bojimo nikogar."

Italijanski strokovnjak se seveda zaveda pomembnosti preizkušnje. "To so velike tekme in takšna doživetja, da se govori o fantih, ki so tukaj, ne o tistih, ki jih ni," je dejal Rodolfo Vanoli in se posredno dotaknil nepričakovanega odhoda Mihe Blažiča, ki se je nepričakovano odločil za odhod. Menda je izkoristil aneks v pogodbi, ki mu omogoča prekinitev sodelovanja, če klub zamudi z izplačilom.


GUBERAC: HAJDUK IN DINAMO ME NE ZANIMATA
Na tiskovni konferenci je slačilnico predstavljal Ivica Guberac. »Ali ste res navijač Dinama?« je zanimalo splitsko sedmo silo. "Moje korenine so iz Slavonije, toda jaz sem iz Kopra in danes me ne zanimata ne Dinamo ne Hajduk. Izključno Koper," je odvrnil kapetan in priznal, da so se igralci znašli v novem položaju, ker jih številni prijatelji, znanci in še kdo kličejo za vstopnice, ki jih ni več.