© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.07.2015 22:49:52

Mamića po prihodu iz zapora boli rit (video)

Arhiv Svet24

Tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med zagrebškim Dinamom in luksemburško Folo je bila polna nenavadnih, čudnih, bizarnih, celo morbidnih dogodkov.

Kje sploh začeti? Hrvaški prvak si je privoščil eno večjih sramot v svoji zgodovini, na domači zelenici je namreč proti izjemno skromnem luksemburškem nasprotniku le remiziral, kljub temu, da je imel skoraj pol ure igralca več na zelenici! Končni izid je bil 1:1.

A dogajanje na igrišču je bilo še najmanj zanimivo. Veliko bolj zanimiv je bil odziv najglasnejših navijačev modrih Bad Blue Boysev, ki so, ko so izvedeli, da bosta na tekmi prisotna tudi brata Mamić, ki sta le nekaj ur predtem bila izpuščena iz pripora, protestno zapustili stadion, zraven pa skandirali napev, uperjen proti Zdravku Mamiću

Izvršni predsednik Dinama si je medtem skoraj takoj po odhodu iz pripora že privoščil prvi manjši incident, ko je verbalno napadel novinarja, čigar vprašanja je označil kot "provokativna", novinarja pa kot "nesramnega provokatorja". 

Zdravko je sicer tudi že opisal stanje v priporu, predvsem se je razburjal nad izjemno slabo hrano. "Hrana v zaporu je grozna. Osemdeset odstotkov zapornikov je ne je. To je treba hitro menjati," je dejal alfa in omega Dinama.

Njegov brat Zoran, sicer trener modrih iz Zagreba, je bil pred sedmo silo hudomušno razpoložen, na vprašanje o počutju je odgovoril: "Vse je v redu, le malce me boli zadnjica." 

Proteste BBB-ja in izbruh Mamića si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih.