© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
15.07.2015 22:23:51

Gerrard v Los Angelesu dobil zvezdniškega soigralca

Reuters

Ameriška liga MLS postaja iz leta v leto vse močnejša.

Los Angeles Galaxy je po Stevenu Gerrardu uspel v svoje vrste ujeti novo veliko nogometno ribo, ki je še toliko večja, kajti ni v zatonu svoje kariere, kot je zdaj že nekdanji kapetan Liverpoola

V Kalifornijo se namreč seli mehiški reprezentant Giovani Dos Santos, ki v teh dneh igra na nogometnem prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf).

dos santos
vszi

Dos Santos je pred osmimi leti nase opozoril v dresu Barcelone, vendar je v njej igral le eno sezono, saj se je nato preselil v London k Tottenhamu, kjer pa se ni ravno naigral, saj je bil že v svoji prvi sezoni, posojen v Ispwich Town, eno sezono pa je kot posojen igralec igral še za turški Galatasaray in španski Racing Santader. Več priložnosti za igranje je dobil v Mallorci, kjer je igral v sezoni 2012/13, v zadnjih dveh sezonah pa je za Villarreal v 58 tekmah dosegel dvanajst golov.

"Igranje za naš klub bo velik izziv za Dos Santosa, ki bo pogodbo z nami podpisal, ko bo končal z obveznostmi v reprezentanci Mehike," je dejal Bruce Arena, trener ekipe iz Los Angelesa, ki bo v novi sezoni močnejša tudi za Stevena Gerrarda.

Dos Santos, ki je star 26 let, je za mehiško izbrano vrsto odigral 88 tekem, dosegel pa je dvanajst golov.