© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.05.2015 20:50:19

Igralci zaploskali Enriqueju, ki razmišlja o odhodu (video)

Reuters

Trener Barcelone Luis Enrique je v petek praznoval svoj 44. rojstni dan, zato so ga njegovi varovanci na treningu pozdravili z aplavzom.

Enrique je v Barcelono prišel pred začetkom sezone iz Celte Vigo (pred tem je vodil še Romo ter drugo moštvo Barcelone) in s klubom podpisal dveletno pogodbo.

Že v svoji prvi sezoni na klopi katalonskega velikana pa je v igri za tri lovorike, vodi v španskem prvenstvu, čaka ga finale domačega pokala, poleg tega je še na pragu uvrstitve v finale lige prvakov.

Kljub temu iz Španije prihajajo novice, da obstaja kar prcejšnja verjetnost, da bo Enrique oddelal samo polovico svoje pogodbe. Razmišljal naj bi o tem, da bi po koncu sezone zapustil Camp Nou.

Glavni razlog za to je hladen odnos s prvim zvezdnikom ekipe Lionelom Messijem.

Verjetno se še dobro spomnite spora, ki se je med omenjenim dvojcem zgodil v začetku leta. Zaradi tega je Enrique dvoboj z Real Sociedadom začel z Messijem na klopi - Sociedad je takrat slavil z 1:0, kar je bil eden od štirih Barcinih prvenstvenih porazov v sezoni.

Enrique je nato popustil pod pritiskom navijačev in medijev ter Messiju dal proste roke, vendar je njun odnos še vedno svetlobna leta od idealnega. V njem je mogoče zaslediti kar nekaj napetosti. In prav to muči Enriqueja, kar sploh ni presenetljivo.

Težko si je namreč predstavljati, kako se počuti trener, ki se ne razume s svojim najboljšim posameznikom. Poleg tega bodo julija v klubu še predsedniške volitve, ki bi prav tako lahko pripeljale do zamenjave na trenerskem mestu.

Negotovost okoli Enriquejeve prihodnosti budno spremljajo pri Manchester Cityju. Pri sinjemodrih razmišljajo, da bi se poleti poslovili od zdajšnjega stratega Manuela Pellegrinija. Poleg Enriqueja je na njihovem seznamu želja še en nekdanji trener Barcelone, Josep Guardiola, a se Angleži zelo dobro zavedajo, da je prvi mož strokovnega štaba Bayerna veliko težje dosegljiv.

Na Otoku se govori še o nekaterih drugih imenih, ki bi lahko sedla na Citjyevo klop. Tako se omenjajo Patrick Vieira, Rafael Benitez, Frank de Boer in tudi Alejandro Sabella.