© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2015 19:35:42

Pele operiran na prostati

Arhiv Svet24

Brazilska nogometna legenda, Edson Arantes do Nascimento, ki ga nogometni svet bolj pozna pod vzdevkom Pele, je bil potem, ko je moral še drugič v zadnjih šestih mesecih poiskati zdravniško pomoč, operiran na prostati.

Pele, ki ima samo eno ledvico, drugo so mu odstranili proti koncu njegove blesteče igralske kariere, je bil v bolnišnici Albert Einstein Hospital v Sao Paulu že novembra lani. Takrat so mu odstranili ledvične kamne, tokrat pa je bil deležen nujne medicinske pomoči zaradi okužbe urina. Vodstvo bolnišnice je njegovo stanje po operaciji komentiralo kot stabilno.

"Vse, kar lahko rečem je, da Pele počiva. Šlo je za zelo preprosto operacijo in v nekaj dneh bo zapustil bolnišnico," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Jose Fornos Rodrigues, tesen prijatelj in svetovalec za mnoge najboljšega nogometaša vseh časov, je v svoji 21-letni karieri v 1363 tekmah dosegel 1281 golov, vključno s 77 goli v 91 nastopih za brazilsko reprezentanco, s katero je osvojil tudi tri naslove svetovnega prvaka.