© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2015 14:08:26

Ne derbi, argentinsko klanje (video)

Reuters

Danes ob 2. uri zjutraj po našem času, sta se na prvi tekmi osmine finala v pokalu libertadores pomerila velika argentinska rivala River Plate in Boca Juniors, obračun pa bi prej kot veliki nogometni derbi lahko označili kot veliko klanje.

Največja argentinska kluba se v pokalu libertadores merita prvič po 14. letih, tudi tokratni obračun med najhujšimi sovražniki pa je minil v vse prej kot prijateljskem vzdušju. 

Pravzaprav o prijateljstvu, "fair-playju" ali čemerkoli podobnem ni bilo ne duha ne sluha. Velika rivala, ki sta se se v argentinskem prvenstvu pomerila že pred petimi dnevi - takrat je z 2:0 na domačem igrišču slavila Boca Juniors -, sta vso nervozo iz prejšnje tekme prenesla v novo. 

Še več, to nervozo sta še nekajkrat potencirala, tako da so ljubitelji južnoameriškega nogometa namesto velikega argentinskega derbija, v katerem bi moralo mrgoleti lepih, atraktivnih potez, na stadionu Monumental spremljali pravo mesarsko klanje. 

Prav presenetljivo je, da je glavni sodnik pokazal samo en rdeči karton - v 88. minuti ga je dobil Riverov Teofilo Gutierrez - in sedem rumenih. Glede na grobost tekme, bi morala biti ta številka višja, precej višja. 

Pa rezultat tekme? River je slavil z izidom 1:0, edini zadetek je iz 11-metrovke v 82. minuti dosegel Carlos Sanchez

Povratna tekma bo na sporedu 15. maja ob 2. uri zjutraj po našem času na Bocini Bomboneri

V priloženih videoposnetkih si lahko ogledate klanje na argentinskem derbiju in ključne akcije.