© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.04.2015 15:28:34

Parker: Na to sem se navadil že v Sloveniji

Joshua Parker se je pozimi iz Domžal preselil k Crveni zvezdi, na petih prvenstvenih tekmah je dosegel dva zadetka in je kmalu postal eden pomembnejših členov beograjske ekipe.

Po 20. krogih srbskega prvenstva z rdeče-belimi na lestvici zaseda drugo mesto. Branilec naslova, ki za vodilnim Partizanom zaostaja za dve točki, bo v soboto gostoval pri petouvrščenem Novem Pazarju, ki se bori za evropsko vozovnico. Srečanje pa bo odigrano pred praznimi tribunami.

Parker se je po reprezentančni akciji v četrtek spet pridružil treningom svojega moštva. Mnogi pravijo, da je igranje pred praznimi tribunami minus za goste, ki so vajeni igrati pred številčno publiko. Vendar pa nekdanji član Domžal pravi, da je na to že navajen in njemu nikakor ne bo predstavljalo kakršnekoli težave.

"Navajen sem, ko sem igral za Domžale, je bilo v Sloveniji tako vsak konec tedna," se je z nasmeškom na obrazu za srbske medije na zanimiv način spomnil svoje enoinpolletne pustolovščine na sončni strani Alp.

Štiriindvajsetletni napadalec je še precej utrujen, saj se je z reprezentanco Antigve in Barbude mudil v ZDA, kjer je igral na prijateljskih tekmah z Miamijem in Tampa Bayem.

V dvoboju z drugim je dosegel tudi zadetek. Za njim je dolga pot, prav tako pa ga muči časovna razlika. "Utrujen sem, manjka mi spanca. Še vedno sem v drugem časovnem pasu, ampak delam na tem, da se čim prej prilagodim na evropski čas. Pred nami je zelo pomembna tekma, ki jo moramo odločiti v svojo korist. Prepričan sem, da bomo osvojili tri točke," pred sobotnim dvobojem pravi Parker. Kot zanimivost lahko omenimo, da bo na srečanju še en znanec s slovenskih nogometnih igrišč, saj domače moštvo vodi Milorad Kosanović, ki je v sezoni 2013/14 sedel na klopi ljubljanske Olimpije.

milorad kosanovic nm
Nikola Miljković