© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
03.04.2015 10:40:00

V 3. SNL - vzhod brez tekem

Nikola Miljković

Velikonočni prazniki v Prekmurju brez nogometa.

Čarda - Rakičan Kavarna Metropol, Bakovci - Avto Rajh Ljutomer, Nafta - Tromejnik G-Sukič, Črenšovci - Mura, Odranci - Turnišče, Lušt Beltinci – Bistrica in Grad - Serdica Kl. Šinko. To so tekme 16. kroga v 3. SNL - vzhod, ki bi morale biti odigrane v soboto in ponedeljek, toda zdaj je tudi že uradno, da jih ne bo.

Kot smo že poročali, je vseh štirinajst klubov dvignilo glas proti previsokim sodniškim in delegatskim stroškom (od 710 do 730 evrov bruto). O nezmožnosti plačevanja so obvestili Nogometno zvezo Slovenije, Medobčinsko Nogometno zvezo Murska Sobota, ki vodi tekmovanje, in Združenje nogometnih sodnikov Slovenije, toda želenega odziva niso dobili.

S predstavniki klubov se je srečal le Danilo Kacijan (predsednik MNZ Murska Sobota) in posledično kakopak ni tudi dogovora, kako rešiti nastali zaplet. Iz krovne nogometne organizacije so klube menda le opozorili, da so dolžni spoštovati statut, akte in druge odločitve NZS ter da v skladu z določbami statuta niso pristojni enostransko odločati o višini sodniških in delegatskih nadomestil. 

Predstavniki klubov sicer zagotavljajo, da igrajo z odprtimi kartami in da ne želijo nikogar zavajati. Vse jesenske obveznosti so namreč poravnali in šele potem sprožili vprašanje o po njihovem mnenju previsokih stroških.

A kakorkoli obrnemo, za zdaj ostaja pri tem, da klubi vztrajajo pri svojem, prav tako kot ZNSS, ki je medtem preklicala delegiranje tekem 16. kroga. Oziroma sporočila, da sodnikov brez zagotovil, da bodo dobili plačilo, ki jim pripada, na prizorišče predvidenih dvobojev ne bo, zato je vodstvo tekmovanja v petkovem jutru vse velikonočne preizkušnje odpovedalo.