© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.03.2015 13:46:27

Bayernova klop je boljša od Liverpoolove

Tako pravi španski vratar Pepe Reina, ki je pred začetkom letošnje sezone postal član bavarskega velikana.

Dvaintridesetletnik se je nogometnih veščin učil pri Barceloni, iz katere ga je nato pot vodila v Villarreal, med letoma 2009 in 2014 pa je bil član Liverpoola. Vendar ga je ta v zadnji sezoni posodil Napoliju.

Ko se je lani poleti vrnil na Anfield, je bil Simon Mignolet že ustoličen za prvega vratarja ekipe, zato se je odločil za odhod. V svoje vrste ga je vzel Bayern in zanj odštel tri milijone evrov odškodnine. Reina je tudi v bavarski prestolnici "samo" drugi vratar, saj ima tam med vratnicama zacementirano mesto Manuel Neuer.

Vendar pa to Španca sploh ne moti. "Moral sem se odločiti, ali bom ostal v Liverpoolu. Po koncu posode pri Napoliju sem se vrnil v klub, potem pa je na moj naslov prišla Bayernova ponudba. Seveda nikakor ni lahko priti nekam, kjer je povsem jasno, da ti je namenjena vloga drugega vratarja. V Bayernu je namreč nesporna številka ena Manuel Neuer," je za Kicker povedal Reina, in nadaljeval: "Ampak moja prihodnost pri Liverpoolu se ni zdela ravno rožnata in sem se raje odločil za odhod v velik klub, kot pa za sedenje na Liverpoolovi klopi."

Reina, ki ga pogodba z Bayernom veže do junija 2017, je še povedal, da se je pravilno odločil, ko je izbral nemškega prvaka. "Tu se odlično počutim, od Neuerja in Pepa Guardiole sem se veliko naučil. Poleg tega pa lahko še osvojimo trojno krono. Pogodba mi poteče čez dve leti, sem v velikem klubu in sem zadovoljen, da sem del tega moštva. Seveda si vedno želim, da bi igral, ampak trenutno je moja prihodnost v Bayernu. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, če dobim ponudbo od kakšnega drugega kluba, ampak za zdaj nimam drugih možnosti."