© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
20.02.2015 15:00:47

Izvedel enajstmetrovko in razjezil soigralce (video)

vszi

Mario Balotelli se ne more izogniti kontroverznosti. Niti, ko zabije odločilen zadetek.

24-letni Italijan je na tekmi lige Europa med Liverpoolom in Bešiktašem v igro vstopil v 63. minuti, pet minut pred iztekom rednega dela pa je iz enajstmetrovke zabil odločilen zadetek za minimalno zmago rdečih. 

Toda kljub zadetku je Balotelli razbesnel svoje soigralce, na čelu s kapetanom Stevenom Gerrardom, ki zaradi poškodbe včeraj ni igral. Italijan je namreč žogo pred strelom iz bele točke "iztrgal" iz rok Jordana Hendersona, ki je na včerajšnji tekmi opravljal vlogo Liverpoolovega kapetana in ki želel izvesti enajstmetrovko. 

Tako Henderson kot Daniel Sturridge sta želela Balotellija prepričati, da naj izvedbo najstrožje kazni prepusti Hendersonu, toda Italijan se ni dal prepričati. Na njegovo srečo je zabil zadetek, drugače se mu ne bi dobro pisalo ... 

"Streljati bi moral Gerrard," se je po tekmi pošalil trener Liverpoola Brendan Rodgers, Steven Gerrard pa ni bil tako milostljiv: "Mario je nastopil v nasprotju z ekipnimi kodeksi. Če bi zgrešil, se bi nam lahko pripetila zgodba Evertona. Pravila so pravila in treba jih je upoštevati."

Gerrard je nadaljeval v resnem tonu: "Jordan je kapetan in Mario je bil nespoštljiv do njega, čeprav je zabil zelo pomemben gol. Mislim, da je bilo na zelenici šest ali sedem igralcev, ki bi si želelo izvesti to enajstmetrovko. Kaj bi se zgodilo, če bi vsi rekli, da jo želijo oni izvesti? Pravila niso postavljena brez razlogov. Ne maram, da se igralci kregajo glede takšnih stvari. Takšne stvari mečejo slabo luč na nogomet in ne vplivajo dobro na slačilnico. Za mene so pravila pravila in kodeks je kodeks. Če trener določi izvajalca enajstmetrovke, potem jo mora ta nogometaš tudi izvesti."

Kapetan rdečih, ki se po sezoni poslavlja od rdečega dresa, pa je našel tudi nekaj lepih besed za Balotellija: "Če povzamem, Jordan bi moral izvesti enajstmetrovko, toda čestitati moram tudi Mariu za dobro igro. Bil je odličen, ko je vstopil v igro in pomgal je Liverpoolu obrniti zadevo v svojo korist."

Glede spornega dogodka se je oglasil tudi glavni akter, ki je na svojem Instagram profilu zapisal: "Hvala Hendo (Henderson op. p.), da si mi dovolil izvesti najstrožjo kazen. Končajte z dramo. Zmagali smo in to je edino kar šteje. Mi smo ekipa, predvsem pa smo Liverpool. Gremo fantje."

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate spor med Balotellijem in Hendersonom.