© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.02.2015 11:46:21

Trajekt z navijači Bastie je gorel (video)

Moštvo s Korzike se je po 20 letih znova uvrstilo v finale francoskega ligaškega pokala.

Stadion Louis II v kneževini je bil prizorišče drugega polfinala francoskega ligaškega pokala. Monaco je gostil Bastio, po srhljivki pa je slavila ekipa s Korzike, v dresu katere je nekoč igral Ermin Šiljak. V rednem delu sta mreži ostali nedotaknjeni, prav tako kot v 30 minutah podaljška, zato so zmagovalca odločili streli z bele točke.

Mirnejši, natančnejši in srečnejši so bili gostje, ki so se v zaključni obračun tega tekmovanja znova uvrstili po 20 letih čakanja. Za lovoriko se bodo udarili s PSG-jem, ki je bil boljši od Lilla, s katerim je Mile Aćimović igral v ligi prvakov.

1bastia

Finale bo 11. aprila na Stade de Franceu, nogometaše Bastie naj bi v prestolnici spremljalo kar 30 tisoč vročekrvnih navijačev. V Monte Carlu so prav tako bili dvanajsti igralec varovancev trenerja Ghislaina Printanta, skoraj štiri tisoč jih je pripravilo izjemno vzdušje, prava atrakcija so bili tudi že v pričakovanju tekme. Tako kot je običaj, so na jug Francije prispeli s trajektom, ki je ob prihodu dobesedno gorel. Ne, na srečo ni bil požar, ampak so ga osvetljevale bakle, opazovalci na kopnem pa lahko uživali v prizoru.

Kaj bodo Korzičani pripravili ob pohodu na prestolnico? Jasno je le, da jih v Pariz s trajekti ne bo.