© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
05.02.2015 09:23:56

Zaradi branilca Krke Hajduk brez trenerja

Grega Wernig

Jutri se bo nadaljevalo hrvaško prvenstvo, v katerem po 19. krogih s sedmimi točkami prednosti pred Rijeko vodi Dinamo, Hajduk na tretjem mestu pa zaostaja že velikih 17 točk.

Splitčane v soboto ob 17. uri čaka prav gostovanje na Reki, kjer bi lahko nekoliko znižali razliko za sosedom na lestvici. Sinoči, tri dni pred začetkom spomladanskega dela, pa je na Poljudu kot bomba odjeknila novica, da je Hajduk ostal brez trenerja.

Igor Tudor je namreč napisal odstopno izjavo. Za vse skupaj pa naj bi bila kriva politika kluba. Igralski kader je namreč želel okrepiti z branilcem novomeške Krke Nikolo Žižićem. Ko je bil prestop že dogovorjen in se je igralec odpravil proti prestolnici Dalmacije, pa so se odgovorni pri Hajduku odločili, da posla ne bodo speljali do konca.

To je bil hud udarec za Tudorja, ki se je po tem odločil, da ima vsega dovolj. Ob tem ne gre zanemariti niti dejstva, da je Hajduk v ponedeljek zapustil človek, kateremu je Tudor najbolj zaupal, klubski predstavnik za stike z javnostmi Ante Bilić.

Vse skupaj pa se je zgodilo po včerajšnjem popoldanskem treningu, ko je svojim varovancem med večerjo dejal, da ne bo več njihov trener. Fantje naj bi ga rotili naj ostane, a so bili pri tem neuspešni.

Nekdanji hrvaški reprezentant je vodenje kluba prevzel aprila 2013, lani pa je kljub ponudbi italijanskega drugoligaša Spezie, podpisal novo pogodbo, ki naj bi ga na Poljudu zadržala do junija 2016. Vendar se je 36-letni strokovnjak odločil za predčasni odhod. Njegovo bivanje v Hajduku je bilo prežeto s finančnimi težavami, s katerimi se otepa eden izmed velikanov hrvaškega nogometa.

Pred športnim direktorjem Goranom Vučevićem je težka naloga, saj mora hitro najti novega trenerja. "Tega nisem pričakoval, Tudor je med večerjo igralcem sporočil svojo odločitev, potem pa je poklical predsednika Marina Brbića in obvestil še njega. Nato sem ga poklical še sam in rekel mi je, da je o tem razmišljal že nekaj časa. Zdaj moramo hitro najti novega trenerja, hitro moramo ukrepati."