© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.12.2014 11:53:19

V Kijevu so se 'vihteli' tudi noži (video)

vszi

V zadnjem času skoraj ne mine dan, da ne bi poročali o navijaških izgredih.

Do njih je prišlo tudi sinoči v Kijevu, kjer sta se v dvoboju lige Europa pomerila Dnipro in St. Etienne. Zaradi dogajanja v Ukrajini je Uefa že julija določila, da mora Dnipro sovje domače tekme igrati v Kijevu, ki je od Dnjepropetrovska oddaljen približno 350 kilometrov.

"Domačini" so se z zmago (1:0) uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. Že pred srečanjem pa so navijači ukrajinskega kluba napadli Francoze. Nekaj privržencev gostujoče ekipe je zaradi vbodnih ran končalo v bolnišnici, drugi so bili tam zaradi manjših poškodb.

Po poročanju ene od ukrajinskih televizijskih postaj naj bi do incidenta prišlo, ker so Francozi zažgali ukrajinsko zastavo. Policija je priprla več navijačev Dnipra.

"Ukrajinski in francoski navijači so se stepli in na ulici je ležalo veliko poškodovanih ljudi. Nekateri so bili poškodovani z noži, nekateri so bili pretepeni s palicami. Poleg tega sem slišal vsaj deset do dvanajst strelov," je eden od očividcev povedal medijem.

To ni prvi incident, v katerem so bili udeležni navijači Dnipra. Ti so na začetku sezone v kvalifikacijah za ligo prvakov napadli navijače FC Københavna.