© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
07.12.2014 14:06:32

Igra in trese z defibrilatorjem (video)

Daniel Engelbrecht je prvi nogometaš v Nemčiji, ki igra z defibrilatorjem in trese tudi mreže.

Nemčija slavi novega junaka. V središču pozornosti je Daniel Engelbrecht, prvi nogometaš, ki igra z defibrilatorjem, ta konec tedna se je vpisal tudi med strelce. Zgodilo se je v 20. prvenstvenem krogu tretjeligaškega tekmovanja. Njegov Stuttgarter Kickers je pred svojimi navijači z 2:1 premagal Wehen, mož odločitve pa je bil 24-letni napadalec, ki se je 22. novembra vrnil na igrišče po velikih težavah s srcem, kar bi ga kmalu stalo življenja.

Toda ni obupal, z železno voljo je prebrodil vse težave, vendar lahko igra le s pomočjo defibrilatorja. Da bi bila zgodba še bolj filmska, je Daniel Engelbrecht na igrišče prišel v 83. minuti, za zmago svoje ekipe pa zadel v sodnikovem dodatku. Ob veselju se ni zadrževal. Slekel je dres in ga odvrgel ter pokazal defibrilator, po katerim je bil napis: "Nič ni nemogoče."

Gledalci na tribunah so bilo osupli, le nekaj trenutkov zatem navdušeni. "Engelbrecht je poskrbel za neverjeten trenutek, ki je osrečil vse na stadionu," so denimo zapisali na spletni strani Stuttgarter Kickersa.

Danes 24-letni napadalec je pred letom preživljal pravo kalvarijo. Lanskega julija je na tekmi proti Erfurtu kolapsiral, njegovo stanje pa je bilo tako resno, da so morali na igrišču nemudoma poseči po oživljanju. Po pregledih so zdravniki ugotovili vneto srčno mišico in hudo aritmijo. Prestal je štiri operacije, številna zdravila so bila njegov vsakdan.

Daniel je nedavno priznal, da je imel tudi halucinacije, ampak volja, da se vrne na igrišče, je bila močnejša od vsega. In vrnil se na na najlepši možni način, za Miklavža si je podaril še gol …

Posnetek ganljivih dogodkov se začne pri 3:40.