© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
06.12.2014 20:47:39

Mourinha so močno zmotili zunanji dejavniki

Grega Wernig

Nogometaši Chelseaja so v štirinajstih krogih enajstkrat zmagali in trikrat igrali neodločeno.

V vseh tekmovanjih pa je Chelseajev niz neporaženosti trajal 23 tekem. In ko so mnogi že pomislili, da so modri letos praktično nepremagljivi, je Newcastle dokazal ravno nasprotno.

Srake so danes nekoliko presenetljivo premagale varovanca Joseja Mourinha in poskrbele, da je prvenstvo postalo bolj zanimivo. Oba zadetka za črno-bele je dosegel senegalski napadalec Papiss Cisse, drugega v 78. minuti. Pet minut pozneje je domače vodstvo prepolovil Didier Drogba, a je to bilo vse, kar so uspeli skupaj spraviti gostje.

Seveda je bilo zelo zanimivo po tekmi, ko je pred sedmo silo stopil Jose Mourinho. Portugalec je kot enega od krivcev za poraz označil kar domače navijače, ki so po njegovem mnenju kradli čas. "Mislim, da bi bil šestminutni sodniški dodatek lahko dolg kar dvajset minut," je bil jezen Mourinho, in nadaljeval: "Sodnik ne more nadzirati stvari, ki so se dogajale izven igrišča. Ne more namreč kaznovati pobiralca žog, ki je kar izginil. Ne more kaznovati navijačev, ki so zadrževali žogo in ne more kaznovati gledalca, ki vrže žogo, tako da sta hkrati na igrišču dve. Eno je, če z igro zavlačuješ na igrišču, na normalen način - držiš žogo, greš v kot, izsiliš prosti strel, vratar ne teče po žogo, nekaj povsem drugega pa je, ko se to dogaja izven štirih črt, ki označujejo konec igralnega polja."

To so stvari, ki so zmotile Chelseajevega stratega, ki se kar ni mogel pomiriti. "Na tej ravni tovrstnih stvari enostavno ne pričakuješ, ampak se vseeno dogajajo."

Njegovi fantje so v prvem polčasu sicer prevladovali na igrišču, a niso bili posebej nevarni za irskega vratarja Elliota, nato pa je v drugem delu igre sledila kazen. "Nismo imeli sreče. Samo eno moštvo si želi zmage in samo eno moštvo igra na zmago, a to moštvo ne doseže zadetka. Nasprotnik pa pride čez sredino igrišča in zadane. Nato smo morali loviti zaostanek, kar smo tudi naredili. Po drugem zadetku smo morali spremeniti še način igre, saj takrat nismo bili več sposobni trezno razmišljati," je na dolgo in široko razlagal Mourinho, in nekako vendarle prišel do zaključka: "Še vedno smo na vrhu lestvice. Če vprašate ostalih 19 klubov v ligi, ali želijo biti na našem mestu, bi odgovorili pritrdilno. Ampak na vrhu je lahko samo eden in to je Chelsea."

Modri imajo zdaj na prvem mestu prvenstvene lestvice le še tri točke prednosti pred Manchester Cityjem, ki je na svojem igrišču z zadetkom Yaye Toureja iz enajstmetrovke ugnal Everton.