© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
06.12.2014 19:24:19

Kekova Rijeka poražena na Maksimirju

Grega Wernig

Hrvaški prvoligaši igrajo tekme 18. kroga. v derbiju vodilnega Dinama in drugouvrščene Rijeke pa je bil uspešnejši atkualni prvak.

Zagrebčani so dvoboj dobili s 3:0 in imajo zdaj (ob odigrani tekmi manj) na vrhu prvenstvene lestvice štiri točke prednosti pred današnjim tekmecem. Gostujoči trener Matjaž Kek, ki je rojaka Mirala Samardžića in Gorana Cvijanovića tokrat pustil na klopi, po porazu seveda ni mogel biti zadovoljen. Še posebej ga je razjezilo to, da so njegovi fantje v prvem polčasu pri izidu 0:0 zapravili dve zelo lepi priložnosti za zadetek. Nenatančna sta bila Leovac in Kramarić.

"Dinamu čestitam za zasluženo zmago na zelo pomembni tekmi. Ko naivno izpadaš v obrambi, delaš napake, v napadu pa ne izkoristiš tistega, kar se ti ponudi, je rezultat pač takšen, kakršen je. Bili so trenutki v dvoboju, ko nismo bili odgovorni, manjkala je agresivnost in Dinamo je zmagal. Nekateri fantje malo preveč razmišljajo o sebi, o svojih težavah in v trenutku, ko dobimo zadetek, se naša igra razpade. V sredini nam manjka igralec, ki bi vse skupaj dvignil," je bil po tekmi brez dlake na jeziku mariborski strateg.