© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.12.2014 09:48:44

City v težavah

Reuters

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini po včerajšnji zmagi nad Evertonom vendarle nima razlogov za veselje.

Manchester City se je v 15. krogu angleškega prvenstva na domačem terenu pomeril z Evertonom, za deseto letošnjo zmago pa je poskrbel Yaya Toure, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Toda včerajšnji uspeh je ostal v senci poškodbe prvega strelca Cityja v letošnji sezoni.

Argentinec Sergio Agüero je igrišče namreč zapustil že v sedmi minuti obračuna, kot kaže, pa ni šlo le za lažjo poškodbo. To bržkone pomeni, da se bodo morali nogometaši iz Manchestra na ključni tekmi lige prvakov znajti brez prvega strelca angleškega prvenstva (14 zadetkov) in hkrati svojega najboljšega strelca v ligi prvakov (5 zadetkov).

Manchester City se bo v sredo v zadnjem krogu elitnega evropskega klubskega tekmovanja pomeril z Romo, napredovanje v osmino finala pa prinaša le zmaga v Rimu.

Veliko težavo predstavlja tudi dejstvo, da najnovejša poškodba Agüera ni edina, s katero se spopada trener Pellegrini: "Agüero bo moral po vsej verjetnosti izpustiti sredin obračun lige prvakov, saj ima očitno načete kolenske vezi. To je hud udarec za naše moštvo, saj je bil v odlični formi. Poleg tega moramo vedeti, da se po poškodbi vrača Edin Džeko, David Silva še ni pripravljen, nekaj težav pa ima tudi Stevan Jovetić."

Kljub temu Pellegrini ne meče puške v koruzo, kot je še pojasnil sedmi sili, bodo v sredo skušali najti prave rešitve in storiti vse, da bi si zagotovili napredovanje v ligi prvakov.