© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
01.12.2014 19:13:09

Kaj pa zdaj, Thierry? (video)

Reuters

Eden najboljših francoskih napadalcev vseh časov Thierry Henry je zapustil vrste New York Red Bullsov.

Danes že 37-letni napadalec se je pred štirimi leti in pol odločil, da zadnja leta svoje profesionalne kariere preživi onstran luže, v državi, v kateri se igra sicer dober, a ne preveč zahteven nogomet in v kateri bo imel ob Davidu Beckhamu status največjega zvezdnika. Podpisal je za New York Red Bullse, za katere je odigral 122 tekem in zabil 51 zadetkov, zdaj pa je to poglavje dokončno zaprl. 

Živi legendi Arsenala - za katerega je Henry v 377 nastopih zabil 228 zadetkov in zaseda vrh lestvice najboljših strelcev v zgodovini topničarjev - je namreč potekla pogodba z New Yorkom, nove pa ni podpisal. "Že ob prihodu sem se odločil, da bom ostal le do izteka pogodbe. Zdaj si bom vzel nekaj časa za razmislek, kako naprej," je ob odhodu povedal Thierry Henry, ki je zadnjo tekmo v rdeče-belem dresu ameriškega kluba odigral v soboto, ko je skupaj s soigralci izpadel v končnici vzhodne konference proti klubu New England Revolution.

Henry je v svoji karieri igral za Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelono in New York Red Bulls, najlepša leta svoje kariere pa je preživel pri topničarjih, dres Londončanov je nosil med leti 1999 in 2007 (leta 2012 se je vrnil na kratko posodo in v štirih tekmah zabil en zadetek), in v Barceloni, s katero je leta 2009 osvojil ligo prvakov. Zelo uspešen je bil tudi v dresu francoske reprezentance, s katero je osvojil naslov svetovnega in evropskega prvaka, v 123 tekmah za galske peteline je zabil 51 zadetkov. 

Mnogi se sprašujejo, kakšen bo naslednji korak legendarnega reprezentanta, Henry pa je pred mesecem dni v intervjuju za L'Equipe že namignil, kaj ga zanima. "Ena stvar je gotova: ostal bom v nogometu. Videli bomo, v kakšni vlogi. Ali kot trener ali kot funkcionar," je dejal in dodal: "Želim si, da bi videl Arsenal, kako osvoji ligo prvakov. Če bom njihov uspeh spremljal od blizu ali od daleč ni odvisno od mene, ampak zelo rad bi pomagal. To je moj klub in kot igralcu mi ni uspelo prinesti pokala lige prvakov v njihove vitrine."

V priloženih posnetkih si lahko pogledate najlepše zadetke Henryja v dresu New Yorka in Arsenala.