© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.12.2014 17:06:22

11. decembra: Rastoder da ali ne?

Grega Wernig

Nogometaši Olimpije so konec tedna doživeli tretji poraz v sezoni, drugič letos je bila od njih boljša Krka. Tokrat v Stožicah.

Nepričakovan poraz proti predzadnjemu moštvu lige je še toliko bolj boleč, ker so vsi konkurenti v boju za naslov konec tedna zmagali. Mnogi so mnenja, da je za izgubo točk kriv podcenjevalen pristop zeleno-belih. "Govoriti o tem, da je bil naš pristop drugačen oziroma neprimerljiv s tistim, kar smo prikazali proti Domžalam, je neke vrste žalitev za naše moštvo. Verjemite, da smo storili vse, kar je bilo v naših močeh, da tekmo dobimo. Da ne bo pomote, ni opravičila za ta poraz, ki je nedvomno boleč. Presekal nas je njihov gol po naših zapravljenih priložnostih. Čeprav sem imel ves čas občutek, da je samo vprašanje časa, kdaj bomo zadeli in bo v nadaljevanju lažje, pa je padel še drugi zadetek, ki je bil plod nesrečnih okoliščin. Tudi to je del vrhunskega nogometa," je po porazu povedal Andraž Šporar.

sporar ap
Arsen Perić

Do konca tega dela sezone je pred varovanci trenerja Darka Karapetrovića ostala še ena tekma. In sicer bodo v soboto gostovali v Kopru.

Dnevni red skupščine

- uvodni nagovor predsednika društva
- izvolitev delovnega predsedstva skupščine, izvolitev zapisnikarja in dveh overoviteljev zapisnika ter verifikacijske komisije
- potrditev dnevnega reda
- sprejem poslovnika skupščine
- potrditev zapisnika 9. rednega občnega zbora z dne 23.12.2013
- sprememba pravil (statuta) društva
- poročilo nadzornega odbora, predstavitev in potrditev letnega poročila društva za leto 2013
- razrešitev dosedanjega vodstva društva, nadzornega odbora in disciplinske komisije
- volitve predsednika društva in disciplinske komisije
- razno

"To tekmo moramo dobiti. Tako ali drugače. Z morebitnim porazom bi nam glavni konkurenti za vrh razpredelnice že pošteno ušli. Ponavljam, nam igralcem in članom strokovnega vodstva je po porazu s Krko najtežje. Poleg dejstva, da ni bil pričakovan, smo v zadnjem tednu in pol ostali brez polovice moštva. To ni alibi, ampak dejstvo, od katerega ne moremo ubežati. Če bomo na naši prepoznavni ravni, se za ugoden razplet srečanja v Kopru ni bati. V nasprotnem primeru bomo imeli težave. Osebno verjamem, da lahko ligaško jesen zaključimo z zmago. To želimo in pričakujemo," je še dodal dvajsetletni napadalec.

Pet dni po gostovanju na Bonifiki pa je na sporedu še skupščina kluba. Ta se bo v hotelu Lev zgodila 11. decembra ob 12. uri. Pravico glasovanja na skupščini imajo vsi polnoletni člani društva, ki bodo najmanj dan pred njenim zasedanjem plačali članarino za tekoče leto - ta (po novem) znaša 350 evrov

Na skupščini bodo med drugim razrešili dosedanje vodstvo društva, nadzorni odbor in disciplinsko komisijo ter izvolili predsednika društva.