© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.12.2014 13:42:57

Milaničev šef mora iz Leedsa

Profimedia

Vodstvo angleškega prvenstva je predsedniku Leedsa Massimu Cellinu prepovedalo opravljanje vseh funkcij v klubu.

Kot je odločilo vodstvo angleškega prvenstva, bo moral kontroverzni Italijan Massimo Cellino zapustiti predsedniški stolček angleškega drugoligaša Leedsa, v najslabšem primeru pa mu grozi celo prodaja kluba.

Angleži so sicer že aprila blokirali njegov prevzem Leedsa, toda 58-letnik se je uspešno pritožil zoper odločbe lige, zaradi česar je moralo vodstvo prodaji prižgati zeleno luč.

Toda po prejemu podrobnih dokazov in poročil iz italijanskega sodišča, v njegovi domovini je bil namreč obsojen zaradi utaje davkov, je upravni odbor odločil, da Cellino ni primeren za opravljanje funkcije predsednika kluba. Italijansko sodišče je Angležem namreč posredovalo vse dokaze o njegovem poizkusu, da bi se izognil neplačilu davka za njegovo jahto.

"Gospod Cellino ima pravico do pritožbe na odločitev upravnega odbora v roku štirinajstih dni. Poleg tega se je odbor v povezavi s tem primerom obrnil tudi na neodvisno nogometno disciplinsko komisijo, njene ugotovitve pa bomo razkrili v kratkem," pa se je glasilo sporočilo vodstva angleškega prvenstva.

MILANIČA ODPUSTIL PO DOBREM MESECU
Konec septembra je Massimo Cellino na mesto trenerja Leedsa imenoval slovenskega strokovnjaka Darka Milaniča, njegovo službovanje na Otoku pa se je končalo ekspresno hitro.

Nekdanjega trenerja Maribora in Struma je Cellino odpustil po vsega dobrem mesecu oziroma po šestih tekmah. Toda glede na to, da je Milanič podpisal dveletno pogodbo, bo Cellino do konca sezone 2015/16 še zmeraj njegov "šef", poleg tega bo do takrat tudi na njegovi plačilni listi.