© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.10.2014 12:19:08

Özil deset tednov na suhem

Reuters

Mesut Özil bo moral najmanj do konca leta pozabiti na nastope.

Nemška nogometna zveza je sporočila, da si je poškodoval desno koleno, zaradi zdravljenja natrganih vezi pa bo z igrišč odsoten najmanj deset tednov. Özila je pregledal reprezentančni zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt in sporočil slabo novico za ekipo svetovnih prvakov in za londonski Arsenal, katerega član je 25-letnik.

Za Nemčijo je tako Özil izgubljen za naslednji tekmi v kvalifikacijah za EP 2016 s Poljsko in Irsko, pa tudi za novembrsko prijateljsko tekmo s Španijo. "Odločili smo se za neoperativno metodo zdravljenja, ki predvideva tudi šest tednov strogega mirovanja. Skupno pa bo okrevanje trajalo med 10 in 12 tedni," so sporočili z nemške zveze.

Za zdravniški pregled so se odločili, ker se je Özil v torek po prihodu na zbor reprezentance pritoževal nad bolečinami v kolenu. Še v nedeljo je bil na igrišču na londonskem derbiju med Arsenalom in Chelseajem. Nemški selektor Joachim Löw ima precejšnje težave s sestavo ekipe, saj so poškodovani tudi Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira in Marco Reus, nastop Andreja Schürrleja pa je vprašljiv.