© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
05.09.2014 12:28:18

Courtois pred podpisom nove

Reuters

Belgijski vratar Thibaut Courtois, ki je lani blestel v dresu Atletica, se je po treh letih v Madridu vrnil k svojemu pravemu delodajalcu Chelseaja. Ta ga je aktualnemu španskemu prvaku posodil, da si nabere izkušnje in tudi na igrišču dokaže, da si zasluži obleči dres londonskega kluba.

Courtois je v Chelsea prišel pred tremi leti iz Genka, Angleži so takrat Belgijcem odšteli približno devet milijonov evrov odškodnine, vratarja pa takoj poslali na kaljenje v špansko prestolnico.

Zdaj je 22-letnik prišel na Stamford Bridge, kjer je izkušenemu Petru Čechu prevzel mesto prvega vratarja v ekipi Joseja Mourinha. Modri pa že razmišljajo o prihodnosti in imajo na mizi pripravljeno novo petletno pogodbo, ki naj bi jo Courtois podpisal po vrnitvi z reprezentančne akcije.

"Nič ni še podpisanega, trenutno sem z reprezentanco, zato je to težko izvedljivo. Vendar pa bom ob povratku v Chelsea verjetno podpisal novo pogodbo," je dejal Courtois, ki je z Atleticom lani osvojil naslov španskega prvaka in se uvrstil v finale lige prvakov, a tam moral priznati premoč Realu.

Dotaknil se je tudi svojega odnosa s Petrom Čechom, s katerim dobro sodelujeta, a mu vseeno ne namerava dovoliti, da bi mu nazaj vzel mesto med vratnicama. "Vem, da je deset let igral za Chelsea in da trenutna situacija ni ravno najboljša zanj, vendar se o tem ne pogovarjava. Navsezadnje je to vendarle odločitev uprave in trenerja. Trdo dela na treningih, da bo pripravljen, če ne bom mogel igrati ali če bom v slabi formi. Vendar pa zelo dobro sodelujeva," je dejal eden najboljših golmanov mlajše generacije na svetu, in dodal: "Liga prvakov je nekaj najlepšega in tega ne želim zamuditi. V zadnji sezoni sem z Atleticom igral v finalu. Prav tako sem igral v finalu španskega pokala, v katerem smo pred dvema letoma ugnali Real. Sem profesionalec in si želim igrati na vsaki tekmi, videli pa bomo, kako se bo odločil trener."