© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.07.2014 08:04:52

Duh ne sme iz steklenice

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so v nedeljo dopoldne opravili zadnji trening pred današnjim odhodom v Mostar, kjer jih jutri čaka prva tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov z Zrinjskim. Obračun na stadionu pod Bijelim Brijegom se bo začel ob 19.30, glavni sodnik bo Carlos del Cerro Grande.

"Zaznati je pozitivno nervozo. Takšno, ki je pred tovrstnimi preizkušnjami nujno potrebna," je po včerajšnji dopoldanski vadbi vijoličastih pod Kalvarijo povedal Zlatko Zahović.

"Evropske tekme so nekaj posebnega. Vemo, kaj igramo in za kaj igramo. Vemo, kje si želimo biti. Zelo dobro se zavedamo, kakšen privilegij smo imeli v zadnjih treh letih, radi bi ga imeli še naprej," je nadaljeval športni direktor dvanajstkratnih slovenskih prvakov in v isti sapi opozoril: "Zrinjski je zelo zelo zahteven nasprotnik. Ne toliko zaradi kakovosti, ampak zaradi balkanske energije, ki jo nadvse dobro poznamo. Če ji dovoliš, da se sprosti in razživi, je lahko hitro nevarno, kmalu se lahko znajdeš v težavah."

Toda kakovost je vendarle na strani Mariborčanov. "O tem ni nobenega dvoma. Ne bomo se sprenevedali, da ni tako, za to ni nobene potrebe, vendar je kot na dlani, da bomo za zmago potrebovali popolno tekmo. Kot denimo proti Rangersom ali Apoelu. Vsekakor bomo morali biti na najvišji ravni. Verjemite, da vem, kaj govorim, navsezadnje že imamo izkušnjo z Željezničarjem. Sodeč po rezultatu se morda komu zdi, da smo zlahka dvakrat zmagali, a spomnite se, da je bilo napeto, odločale so malenkosti," poudarja Zlatko Zahović in nadaljuje: "V Mostarju nas čaka pekel, polne tribune. Pred časom sem si v Tomislavgradu ogledal prijateljsko tekmo Zrinjski - Istra in tudi tam so imeli naši tekmeci glasno podporo navijačev. Res je zaznati, da imajo veliko zanosa, obenem seveda verjamejo, da so se sposobni uvrstiti v tretji krog kvalifikacij, kar je seveda popolnoma legitimno. Naš namen je znan. Ne smemo spustiti duha iz steklenice, se pravi energije, o kateri sem govoril prej."

S kakšnim izhodiščem za povratno tekmo pa bi bili vijoličasti zadovoljni? "Maribor vedno zanima zmaga, ne glede na to, kje igra, ampak za želeni dosežek bomo morali krvaveti. O tem sem prepričan. Domači vratar ob naših priložnostih gotovo ne bo skakal v zrak," je odvrnil Zlatko Zahović.


Predprodaja vstopnic za povratno tekmo

Ob tem iz Ljudskega vrta sporočajo, da so lastniki sezonskih vstopnic izkoristili predkupno pravico in da se danes začenja predprodaja vstopnic za povratno tekmo, ki bo 23. julija ob 20. uri pod Kalvarijo, za vse zainteresirane. Sedeži za preostale kupce sezonskih vstopnic še ostajajo rezervirani do vključno jutri.

Cena vstopnice za kupce sezonskih vstopnic je 8 evrov oziroma 4 evre za mladostnike do 15. leta. Cena vstopnice za vse ostale navijače pa 10 evrov, do 15 let 5 evrov in 4 evre za Viole s članskimi izkaznicami, tako kot vedno je prodajno mesto Vijol'čna bajta.

Predpisana je personalizacija, vsak posameznik lahko kupi največ pet vstopnic (kupci sezonskih eno po znižani ceni zase in do štiri vstopnice po redni ceni) in mora imeti pri nakupu ob lastnem dokumentu (potni list ali osebna izkaznica) s seboj tudi osebne dokumente preostalih kupcev, saj je treba na predpisano mesto na vstopnici takoj vpisati zahtevane podatke. Nakup vstopnic za tekmo z Zrinjskim je namreč zaradi predpisanih organizacijskih zahtev mogoč le za slovenske državljane! Navijači nasprotnega moštva si jih bodo morali priskrbeti v Mostarju. Zanje je rezerviran navijaški sektor na severni tribuni, vstop na preostale tribune ne bo dovoljen.