© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.07.2014 09:29:42

Po petardi so si "drznili" s čisto vestjo

Nikola Miljković

Koprčani so sinoči predstavili nove drese, že jutri pa bodo nadaljevali svojo zgodbo na mednarodnem prizorišču, čeprav je dejstvo, da bo povratna tekma s Čelikom v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa le dober trening.

Dvomov ni bilo že po prvi polovici prvega polčasa prve tekme. Luka Koper bo igrala v 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa, Čelik je za varovance trenerja Rodolfa Vanolija nedorasel nasprotnik. V Nikšiću je v domači mreži končalo pet žog, navijači kanarčkov pa kakopak verjamejo, da bodo njihovi ljubljenci strelsko razpoloženi tudi v jutrišnjem večeru na Bonifiki.

"Vsi fantje so zdravi, čakamo še na registracijo Daniela Bradaschie, ampak je italijanska zveza prepočasna, tako da še ne bo imel pravice nastopa. Drugače poteka vse po načrtih. Izid s prve tekme nam je malo olajšal delo, predvsem tistim, ki organiziramo pot v Azerbajdžan, saj so postopki pri pridobivanju vizumov kar dolgi, tako da smo si priprave za Baku že 'drznili' začeti," pravi športni direktor Andrej Poljšak. Ob tem naj omenimo, da bodo Koprčani v Azerbajdžanu pri Nefčiju gostovali 17. julija, povratni obračun na Obali bo teden dni pozneje.

Sicer pa dogajanja v Nikšiću še vedno dvigujejo prah. Kot že nekajkrat doslej, so se nogometaši Čelika ob očitkih, da so zaradi stavniških prevar namenoma visoko izgubili, znova znašli na sramotilnem stebru. Koprčani so se odločno odzvali in zatrdili, da niso bili povezani z ničimer, ampak da so zgolj igrali po najboljših močeh z namenom zagotoviti si uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Zagotavljajo, da je njihova vest popolnoma čista.

"Pričakujemo, da bomo dobro igrali, da bomo vnovič dokazali, da smo boljši tekmec od Čelika ne glede na to, kaj vse se je pisalo v zadnjih dnevih v povezavi s tekmo v Nikšiću," je povedal Andrej Poljšak in ob pripombi, da bo Rodolfo Vanoli ob visoki prednosti bržkone "premešal" postavo, pristavil: "Verjetno bo trener kakšno minuto več ponudil tudi drugim, ampak moramo uigrati ekipo za naslednje preizkušnje, za vse tri fronte, torej prvenstvo, pokal in ligo Europa. Mislim, da ne bo preveč eksperimentiranja, navsezadnje smo šele na začetku sezone in utrujenosti ne bi smelo biti."

Jutrišnji dvoboj na Bonifiki se bo začel ob 20.30, glavni sodnik bo Anatolij Žabčenko.