© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
09.07.2014 09:14:19

Na dopust, da bosta v Albaniji lahko trpela

Nikola Miljković

Prva tekma z Lacijem v Areni Petrol se ni izšla po želenem scenariju, izid 1:1 je precej manj od pričakovanj, toda Velenjčani kljub temu verjamejo, da so si na povratnem dvoboju v Albaniji sposobni zagotoviti napredovanje v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa.

Stanje duha v Velenju je še naprej vse prej kot obetavno. Rudarji še naprej stavkajo, v njihovih prizadevanjih jih podpirajo tudi Jernej Javornik in njegovi varovanci, kar so pred dnevi pokazali tudi s simboličnim dejanjem, ko so jim prinesli velike količine vode.

Kot smo že poročali, sta med stavkajočimi knapi tudi Uroš Rošer in Senad Jahić, a bosta danes zgodaj popoldne z brniškega letališča z ekipo kljub temu odpotovala na povratno tekmo v Lac. Da bosta lahko pomagala soigralcem in skupaj z njimi trpela v albanskem peklu, sta "prijavila" dopust. Zaradi poškodbe mečne mišice je vprašljiv nastop Nemanje Stjepanovića, odsotnost katerega se je v drugem polčasu v Areni Petrol zelo poznala, zato pa bodo knapi jutri močnejši za Daliborja Radujka, ki je odslužil kazen rdečega kartona, in Rusnina Dedića, ki se je znebil bolečine v hrbtu.

"Pred nami je zelo zahtevna naloga, dodatna ovira bo majhno igrišče. Najbrž bo zelo vroče, toda imamo jasen cilj. Vsekakor bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi si zagotovili napredovanje," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Jernej Javornik in opozoril: "V Celju smo zlasti v drugem polčasu igrali precej pod svojimi zmožnostmi. Če hočemo uresničiti cilj, moramo biti jutri boljši, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Prepričan sem, da smo tega sposobni. Albanci so agresivni in zelo disciplinirani, najlažje jih bomo umirili, če nam bo uspelo doseči zadetek."