© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
18.09.2024 11:10:45

Bo to skrito orožje Olimpije? Vedno boljši je, vsi govorijo o njem
Plus

alesfevzer.com

Na vsaki tekmi opozarja nase.

Bil je že v Stožicah, a takrat s povsem obrobno vlogo, to zdaj pa je povsem druga zgodba. Dve leti kaljenja, najprej v Iliriji in v prejšnji sezoni pri Heliosu, sta mu očitno zelo pomagali, in zdaj je Žiga Daneu prišel nazaj v Cedevito Olimpijo drug(ačen) igralec. Tako vsaj kaže na dosedanjih tekmah, zadnja v nizu je bila torkov obračun za superpokal proti Krki. Bil je izbran za najkoristnejšega igralca srečanja.

Marsikdo je bil presenečen nad igro, ki jo je pokazal že na turnirju v Hali Tivoli, ko so se zmaji pomerili s Panathinaikosom in Bayernom. Ni se ustrašil evroligaških igralcev, pač pa se jim brezkompromisno postavil po robu, že takrat ga je trener Zvezdan Mitrović pohvalil za prikazano. "Rekel sem mu, da je lahko dobro igrati proti Panathinaikosu ali Bayernu, ko od tebe nihče nič ne pričakuje. Pokaži tokrat, da si pravi," je Mitrović govoril po tekmi superpokala, na kateri se je Daneu znova izkazal. "Res je upravičil pričakovanja. Je pa pred njim še veliko dela," je dodal trener Olimpije.

Daneuu se po torkovi tekmi kar ni nehalo smejati. Z lovoriko za najkoristnejšega igralca tekme v rokah je svet lepši ... Priznal je, da so ga trenerjeve besede dodatno motivirale. "Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo, težko bi bil bolj. Res je, malo me je stisnilo, ko mi je trener to rekel. Vedel sem, da imam tokrat res veliko priložnost, da pokažem, kaj znam, zakaj treniram, zakaj sem tukaj. Še pogledal me je direktno v oči in vedel sem, da res moram nekaj narediti in se izkazati," je govoril v smehu.