© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.09.2024 17:06:52

Superzvezdnik buri domišljijo, si želi zaigrati z Dončićem? To bi bila nezaustavljiva naveza

Profimedia

Kevin Durant ne skriva navdušenja nad Luko Dončićem. S svojo idealno peterko je v ligi NBA dvignil ogromno prahu. Nekateri košarkarski navdušenci so prepričani, da je njegova velika želja združiti moči s slovenskim kapetanom.

"Povsem obvlada to igro," je že pred časom o Luki Dončiću razlagal Kevin Durant. Izkušeni košarkar Phoenixa na najvišji ravni igra že dovolj časa, da je hitro prepoznal, kako poseben je talent slovenskega košarkarja.

Durant je tekom minule sezone lige NBA nadaljeval s hvalospevi na račun zvezdnika Dallasa, navduševal se je predvsem nad njegovo košarkarsko inteligenco, ki je, kot pravi ameriški reprezentant, vselej korak pred tekmecem.

Pohvale za Dončića (tudi s strani največjih imen svetovne košarke) niso nič novega, a je Durant tokrat šel še korak dlje in dvignil ogromno prahu v košarkarski javnosti onkraj velike luže.

V oddaji Boardroom Talks je superzvezdnik namreč izbral svojo idealno peterko v računalniški simulaciji NBA 2K. In kot prvega - jasno - izbral ravno Luko Dončića. "Luka na poziciji ena. Luka, jaz, LeBron, Embiid na petki. Koga bi postavil na štirico … Moram izbrati Klayja (Thompsona op.p.)," je našteval 211 centimetrov visoki košarkar.

Navijače Phoenixa v oči bode dejstvo, da je Durant v idealno peterko postavil kar dva košarkarja Dallasa, ob tem pa je 'spregledal' zvezdniška soigralca Bradleyja Beala in Devina Bookerja. Glede na pestro zgodovino, ki jo ima Luka predvsem s slednjim, ni nič čudnega, da je seznam razjezil številne podpornike Sunsov.

"Očitno si želi oditi v Dallas," je tako hitro sklenil eden od navijačev. Po izpadu iz končnice je o prihodnosti najboljšega strelca ameriške reprezentance krožilo kar nekaj zanimivih govoric, a je zdaj bolj ali manj jasno, da bo Durant v Phoenixu ostal vsaj še eno sezono. Potem? Kdo ve, morda pa si bo resnično zaželel sodelovanja s slovenskim kapetanom ...