© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.09.2024 08:01:03

Kakšen kralj: Dragić po slabem začetku Dončića napovedal nemogoče, kar je sledilo ... (video)

Luka Dončić, Goran Dragić in Nikola Jokić
Luka Dončić, Goran Dragić in Nikola Jokić
Aleš Fevžer

Luka Dončić ni ravno najbolje začel svoje kariere v ligi NBA, nato pa se je vse hitro obrnilo.

Goran Dragić je zelo dobro vedel, kakšen biser prihaja v ligo NBA. Leta 2018 je Luko Dončića na naboru kot 3. izbrala Atlanta, takoj zatem pa se je z Dallasom dogovorila za menjavo. Dončić se je preselil v Teksas, v nasprotno smer pa Trey Young.

Slovenski veteran, ki je takrat igral za Miami, je soigralcem v ekipi govoril, da prihaja igralec, ki bo zaznamoval ligo NBA, čeprav sprva ni kazalo najbolje. Kaj se je dogajalo? O tem sta se pogovarjala nekdanja člana Miamija in nekdanja Drgićeva soigralca James Johnson in Udonis Haslem.

"Ko je prišel v ligo, je igral na štirici. Ni igral dobro, to očitno ni bil njegov pravi položaj. Govoril sem z Dragićem in mu rekel: 'Hej, mislil sem, da si rekel, da bo ta tvoj fant dober.' On mi je odvrnil, da bo zelo dober, ampak da v tem trenutku ne igra na pravem položaju. No, ko ga je trener Rick Carlisle postavil na položaj organizatorja igre, se mu je zmešalo. Mislim, da je imel štiri zaporedne tekme s trojnim dvojčkom in vsaj 30 točkami. Gledal sem Dragića in mu dejal, da je ta fant res mojster," je v podkastu OGs razkril Johnson.