© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.01.2020 10:05:10

Trener Dallasa OGORČEN zaradi Dončića: To ni dobro, to se ne bi smelo dogajati, ampak se dogaja vsako tekmo!

Reuters

Rick Carlisle je javno izrazil

Dallas je moral na drugi zaporedni tekmi pred domačimi gledalci priznati premoč tekmecev, tokrat so bili boljši gostje iz Severne Karoline. Charlotte je slavil po podaljšku s 123:120, prvo ime obračuna pa je bil Luka Dončić. A njegovih 39 točk ni bilo dovolj za zmago, videlo se je, da je zaradi odsotnosti dveh pomembnih členov vse breme na ramenih Slovenca. A tokrat se ni izšlo, trener Dallasa Rick Carlisle pa po tekmi ni skrival ogorčenja. Ne zaradi razpleta, ampak zaradi tega, kar se dogaja Dončiću.

Več kot očitno je, da zvezdnik Dallasa tekmecem povzroča velike preglavice, in ker ga ne morejo zaustaviti na 'legalen' način, se ga lotevajo bolj podlo. Na vsaki tekmi prejme lepo število udarcev, odrivajo ga med gledalce, brcajo in zaustavljajo na različne nešportne načine. Vsega tega sodniki ne morejo opaziti, toda po mnenju trenerja bi ga morali bolj zaščititi.

"Pretepajo ga na vse možne načine," je z malce bolj sočnim izrazom v angleščini uvodoma začel Carlisle in nadaljeval: "Dobro mu gre, ampak nasprotne ekipe počnejo vse možno. Dirku Nowitzkemu se je to dogajalo 20 let. Fizično se ga lotevajo, poskušajo ga zbiti na tla, pretepsti in podobno. To ni dobro. To sploh ni dobro. Na parketu mu gre dobro, ampak na vsaki tekmi ga tepejo."