© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2020 06:30:37

To vse pove o Dončiću! Postal lastnik novega REKORDA, a s temi besedami osupnil AMERIČANE in jim zaprl usta!

Reuters

Luka Dončić je zabeležil nov rekord v ligi NBA, a se tega ni pav nič veselil.

Ameriška športna javnost je naravnost obsedena s takšnimi in drugačnimi statističnimi podatki, ko je govora o rekordih, ga skoraj ni medija, ki ne bi poročal o teh zgodovinski dosežkih. V noči na nedeljo je bil zaradi tega v središču pozornosti slovenski čudežni deček Luka Dončić. Zvezdnik Dallasa je popravil klubski rekord, ki ga je imel do tega trenutka v svojih rokah legendarni Jason Kidd. 

Slovenski čudežni deček je na tekmi proti Charlottu zabeležil trojnega dvojčka (39 točk, 12 skokov in 10 podaj), s čimer je popravil klubski rekord po številu trojnih dvojčkov v eni sami sezoni. Še precej pred polovico sezone jih ima na svojem računu že deset, toliko jih v zgodovini Dallasa ni dosegel še nihče.

A kljub novemu mejniku se Luka ni veselil, bil je razočaran, sebe je okrivil za poraz in med drugim pojasnil, da je na tekmi proti Charlottu sprejel nekaj groznih odločitev. A novinarji so ga v slačilnici spomnili tudi na nov mejnik in vprašali, kaj mu pomeni, da je presegel dosežek legendarnega Jasona Kidda. "Vseeno mi je za to," je kot iz topa izstrelil Dončić in novinarjem za nekaj trenutkov zaprl usta. Česa takšnega zagotovo niso pričakovali ...