© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
12.10.2014 16:25:30

Držal je besedo

Nekoč izvrsten ameriški košarkar Ron Artest, ki se je nato preimenoval v Metta World Peace, je spet v središču pozornosti.

Ron Artest bi se lahko z zlatimi črkami vpisal v zgodovino lige NBA, vendar so njegovo kariero zaznamovali številni pretepi in incidenti tako na kot zunaj igrišča.

Petnajst let je igral v najmočnejši ligi na svetu, leta 2010 je z Los Angeles Lakersi osvojil tudi naslov prvaka, trenutno pa si kruh služi na Kitajskem, kjer so se že začele pripravljalne tekme na novo sezono tamkajšnjega prvenstva. Včeraj je doživel debi v novem moštvu iz Sečuana in bil pri tem tudi zelo uspešen, saj je dosegel 19 točk v 12 minutah.

Toda bolj kot njegove točke, so v oči bodli njegovi novi športni copati, ki jih je oblikoval kar sam. Sicer ne bi bili nič posebnega, če le ne bi imeli na jeziku pripete velike pandine glave in na vsaki strani po eno taco. Zakaj takšna obutev, je pojasnil že pred časom, a takrat ga vendarle niso vsi jemali resno: "Pred vsako tekmo bom imel obute bele ali črne športne copate. Na zgornjem delu bo pritrjena panda, ki se jo lahko odstrani. Po koncu srečanja bom glavo vrgel med občinstvo in tisti, ki jo bo ujel bo postal prijatelj pand dneva," je razložil Peace.

Očitno je ob selitvi na azijsko celino močno vzljubil tega ljubkega kitajskega medveda, celo tako zelo, da je trenutno v procesu pridobivanja novega imena, in sicer The Pandas Friend.
Galerija