© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
12.10.2014 09:27:48

Zdaj pravi izziv

Grega Wernig

Po veliki zmagi nad Partizanom v Beogradu Krka v tretjem krogu lige ABA spet igra v domači dvorani. V Novo mesto ob 17. uri prihaja novinec v ligi, valjevski Metalac.

Slednji je v obeh uvodnih krogih gostoval, tako bo vse do sedmega kroga, saj dvorano v Valjevu še vedno prenavljajo, da bo primerna za gostitev tekem lige ABA. Metalac se je v ligi ABA znašel po odpovedi Radničkega iz Kragujevca, in ker se je to zgodilo precej pozno, je temu primerno potekala tudi gradnja ekipe.

Trener Vladimir Đokić, nekdanji košarkar Partizana, je tako še tik pred začetkom dopolnjeval moštvo, sestavljal mozaik, v katerem so z izjemo Črnogorca Borisa Bakića sami srbski igralci. Dva sta dobro znana tudi slovenskim ljubiteljem košarke: Đorđe Majstorović je zadnji dve sezoni nosil dres domžalskega Heliosa, tako kot tudi Bojan Radulović, ki je bil v Sloveniji že tudi pred tem, predlani je bil celo med kandidati za nastop v slovenski izbrani vrsti na EP do 20 let.

Đokić si ne dela utvar in ve, kakšno je razmerje moči med Krko in Metalcem. "Krka je absolutna favoritinja, smešno bi ji bilo pretiti in govoriti, da gremo na zmago. Naredili bomo vse, da odigramo dobro tekmo. Imamo pravico upati na uspeh, boj in želja bosta gotovo prisotna," je dejal trener, ki je s svojimi varovanci v prvem krogu za štiri točke izgubil z Budućnostjo, v prejšnjem pa za 16 v Szolnoku.

Krka je odlično odprla sezono, na uradni tekmi še ne pozna poraza, tako bi moralo ostati tudi po današnjem popoldnevu, čeprav trener Aleksandar Džikić opozarja na to, da se bo pravi obraz pokazal v dvoboju, v katerem bo prisoten imperativ zmage. "Res je, da smo v zadnjih desetih dneh premagali Union Olimpijo, Cedevito in Partizana, kot je tudi res, da nas ti izidi postavljajo v položaj, da se pričakuje zmaga nad Metalcem. Kako bomo odgovorili na ta izziv, se bo videlo jutri. Določen del moštva do zdaj ni igral tekem na tako visoki ravni," pravi srbski strateg na novomeški klopi, ki še ne ve natančno, s kakšno postavo se bo zoperstavil Metalcu.

Pod vprašajem sta nastopa Erjona Kastratija, ki si je zvil gleženj v Beogradu, in Nebojše Joksimovića, ki se je poškodoval pred uvodno tekmo s Cedevito. "Kot vedno bomo dali vse od sebe, ne glede na sestavo našega moštva," napoveduje Džile.